Zo geef jij zo min mogelijk geld uit


juli 16, 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogVrijwel iedereen moet tegenwoordig op de kleintjes letten. Het kan vaak ook best wat minder allemaal en er zijn meer dan voldoende zaken waar je op kunt besparen. Zo rook je nog steeds en waarom zou je per se elke week een keer uit eten? Ook op energie en op je ziektekosten kun je heel aardig besparen.

Het kan allemaal best een tikkeltje minder

Hoewel we steen en been klagen over hoe duur alles wel niet is tegenwoordig permitteren we ons nog heel veel luxe. Dat zou best een tikkeltje minder kunnen. Nog steeds hebben veel gezinnen twee auto’s, staan er jaarlijks twee vakanties op de agenda en dragen de kinderen alleen merkkleding. Zo lang dat het geval is mogen we niet klagen en moeten we onze mond stevig dicht houden. Er zijn echter ook voldoende situaties waarin gezinnen er alles aan moeten doen het hoofd boven water te houden.

Bespaar op energie

Gezinnen die net boven het bestaansminimum leven vechten elke dag voor een gezonde maaltijd en hopen daarnaast ergens ruimte te kunnen vinden voor kleding voor de kinderen en een vakantie ergens in de buurt. Juist deze gezinnen grijpen alles aan om het met nog minder geld te kunnen rooien. Ze hebben vast al bezuinigd op de energie. Zonnepanelen bleken te duur in aanschaf, maar door beter te isoleren bijvoorbeeld en door behoedzamer om te gaan met de energie is er op dat vlak door iedereen inderdaad ook veel te winnen. Mensen met iets meer budget kunnen heel veel geld besparen op de energierekening door te gaan werken met dubbel glas, zonnepanelen en een warmtepomp; een investering die je overigens terug gaat verdienen in de loop der jaren.  Kortom; in Nederland ontstaan grote verschillen tussen de royaal levende tweeverdieners en die gezinnen die net het hoofd boven water kunnen houden. In beide situaties kan prima bespaard worden.

Kies de goedkoopste zorgverzekering

Waar zeker ook op bezuinigd kan worden is op de zorgverzekering. Zoek dus elk jaar opnieuw de goedkoopste zorgverzekering en bespaar zo elke maand toch best veel geld. Nu het veel gemakkelijker is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar is het beslist de moeite waard de zaken elk jaar eens op een rijtje te zetten. Ga goed na wat beslist nodig is en wat eventueel in de nabije toekomst nodig zal zijn en sla vervolgens aan het vergelijken. Soms moet je wel even verder kijken dan alleen naar de prijs zeker als je kinderen hebt. Wil je als ouders dat je zelf de keuze hebt voor een behandelend arts voor je kind dan is dat bij een aantal verzekeraars mogelijk. Dan betaal je echter wel iets meer. Vaak heb je als ouders niets te vertellen over de keuze voor een arts. Dit heeft te maken met prijsafspraken die gemaakt zijn. Ondanks dat is het jaarlijks vergelijken van de prijzen die zorgverzekeraars hanteren een mooi middel om toch weer een paar tientjes te besparen. Het zal gezinnen als muziek in de oren klinken.