Zo bespaar je veel geld voor een dagje uit


juli 16, 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogNa hard te hebben gewerkt is je familie vaak wel toe aan wat ontspanning. Dit begint vaak al aan de eettafel: ‘Mam, wanneer gaan we naar Walibi?’ Herkenbaar? Uiteraard heb je er ook zin in, maar het moet allemaal wel betaalbaar blijven. Hoe zorg je er voor dat een dagje uit betaalbaar blijft? In dit artikel vind je veel slimme tips, zoals het profiteren van combideals en kortingscodes.

Tip 1: Neem je eigen eten en drinken mee!

Dit scheelt echt een hoop. Zeker omdat pretparken bewust de prijzen hoog houden, omdat ze weten dat je waarschijnlijk niet uit het park gaat om even wat te eten of te drinken. Bij bijna alle preparken mag je je eigen eten en drinken meenemen. Maak er dan ook gebruik van! Denk er wel goed over na wat je meeneemt. In de zomer is vleeswaren meenemen natuurlijk geen goed idee. Een zware koelbox meenemen is het andere uiterste. Gebruik daarom een koeltas, doe daar koelelementen in en stop daar niet al te zware etenswaren in. Zo hoef je niet de hele tijd te sleuren met je spullen!

Tip 2: Voordeel op het spoor

Het vervoer kan ook aardig wat kosten, zeker als het niet in de buurt is. Bedenk daarom goed wat de goedkoopste manier van vervoer is. Met de auto ben je vaak het snelste. Met de trein heb je veel voordeeluitjes. De spoorwegmaatschappij maakt gebruik van combinatiedeals. In de prijs zit het uitje, het vervoer en zelfs af en toe een hapje en drankje bij inbegrepen. Dit is te overwegen waard!

Tip 3: Niet alles hoef je op het park uit te geven

Ga slim om met je budget. Vertel bijvoorbeeld aan de kinderen dat ze iets mogen uitkiezen voor maximaal vijf euro budget. Zo leren ze gelijk om goed om te gaan met geld! Het is slimmer om het geld bij een snackbar uit te geven dan op het park zelf. Wil je echt flink besparen? Gebruik dan de kortingscodes voor de snack!

Tip 4: De ticketprijzen schommelen behoorlijk

De ticketprijzen variëren voortdurend. Er zijn legio mogelijkheden om goedkope tickets te scoren. Vaak zijn tickets aan de kassa duurder dan online. Ook hebben winkels soms leuke acties voor een dagje weg. Online vind je verder ook leuke kortingscodes. Door je ticket te selecteren en af te rekenen krijg je vervolgens je geld terug! Ten slotte zijn veilingsites fijn om te gebruiken. Door op het laatste moment iets van je bod te verhogen profiteer je van leuke aanbiedingen!

Tip 5: Overweeg een abonnement

Zijn je kinderen dol op één specifiek pretpark? Wanneer je binnen een half uur van de attractie woont is een abonnement zeker te overwegen. Het voordeel is dat je het pretpark in alle jaargetijden kan meemaken. Verder hoef je niet bij een bezoek per se alles te zien.

Kortom: profiteer van de kortingen

Legio mogelijkheden zijn er dus om een dagje uit leuk te houden. Door al deze voordelen te combineren bespaar je ontzettend veel geld. Zo kan je met je kind vaak van de attracties genieten!