Wat te doen in Enschede


oktober 31, 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogJe zit rond te kijken welke plaats leuk is om een dagje naartoe te gaan en je hoort goede verhalen over Enschede. Als je van plan bent om een dagje naar Enschede te gaan dan moet je van tevoren natuurlijk wel weten wat daar te doen is, daarom een paar opties hieronder:

Lasergamen

Als het weer niet zo mee zit dan is het leuk om een indoor activiteit te gaan doen. Je kan dan kiezen om te gaan lasergamen in Enschede. Dit kan je doen bij Zero55 in Enschede. Hier is het mogelijk om uit vijf verschillende spelopties te kiezen. Ook is het spelarea 300 vierkante meter groot of kunnen er maximaal 16 spelers tegelijk spelen. Om deze dag niet te vergeten maakt de photopod van tevoren een leuke teamfoto.

Karten

Als je dan toch bij Zero55 bent en lasergamen lijkt je toch niet zo leuk dan kan je hier ook terecht om een potje te karten. Hier wordt gebruikt gemaakt van e-karts. Deze zijn extra veilig, hebben vanuit stilstand gelijk veel power en kunnen van 10 tot 60 km per uur. Ook heb je voordeel dat ze geen geluid maken en dat ze stinken door de uitlaatgassen. Karten is een leuke activiteit om met familie of vrienden te doen. Kan je niet kiezen tussen lasergamen of karten? Kies dan voor een combipakket, zo kan je aan allebei de activiteiten gebruik maken.

Brouwerij

Wordt het een echt mannentripje naar Enschede? Ga dan langs bij de Grolsch Brouwerij Tour. Hier laten ze precies zien hoe bier gemaakt wordt, met in het bijzonder Grolsch. Ook zie je hier hoe de flessen vanuit de brouwerij in de winkels en cafés terecht komen. Aan het eind van de 2,5 uur durende rondleiding is het tijd voor de bierproeverij met daarbij een lekker hapje. De brouwerij biedt ook ieder seizoen een speciaal arrangement. Voor leeftijden onder de 18 jaar is er ook frisdrank aanwezig.

Voor kinderen

Als je de hele dag met kinderen weg bent, is het wel lekker voor de kinderen om te kunnen spelen. Er is in Enschede dan ook het Speelpark Hoge Boekel. Het is een gezellig familiepark met veel speeltoestellen. Je kan met de safari-jeep of het spoortreintje een rit door het park maken. Ook is hier de gelegenheid om een kinderfeestje op de golfbaan en het terras te geven. Er zijn hier vele trampolines, luchtkussens en een kabelbaan. Genoeg te doen dus voor als je een dagje met het gezin weg bent. Voor ouders is er altijd plek op het terras waar je de kinderen goed in de gaten kan houden.

Genieten van de natuur

Ben je toch iemand die meer van de natuur houdt? Dan is recreatiepark Het Rutbeek geschikt voor jou! Je kunt hier lekker wandelen, picknicken, klimmen of activiteiten doen op het water. Ook kan je hier goed een familiedag, kinderfeestje of vrijgezellenfeest houden. Er worden vaak activiteiten en evenementen georganiseerd in het park. Als het lekker weer is, is er ook een beschutte hoek waar ruimte is voor naturisten. Er zijn dus genoeg activiteiten om je dag vol te maken.