Vakantietips: handige tips voor vakantie


juni 21, 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Een heerlijk weekje naar Italië? Of toch dit jaar maar Griekenland? Een vakantie is altijd leuk. Heerlijk ontspannen en leuke dingen doen. Er zijn een aantal tips die je kunnen helpen met een aantal zaken tijdens jou vakantie. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek stuk voor stuk een handige vakantietip!

Daily Dream Deal

Vakantietip 1: Een goed begin is het halve werk

Dat betekend dus, goed voorbereiden! Alles op tijd inpakken en een checklist maken zodat je geen belangrijke spullen vergeet. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een geldig id bewijs en/of paspoort meeneemt. Of dat je als je medicijnen gebruikt dat je hier genoeg van meeneemt. Vlak voor vertrek moet je natuurlijk ook rekening houden met een aantal dingen. Zijn alle ramen en deuren op slot? Is de verwarming uit? Is het gas uit? Heb je een kat, hond, of een ander huisdier? En gaat deze niet mee op vakantie? Dan is het handig om hem te brengen naar iemand die voor het dier kan zorgen. Ook kan je ervoor kiezen de sleutel van het huis te geven aan iemand die jou dier regelmatig komt verzorgen. Mocht je met de auto vertrekken dan is het ook handig om de route even te checken. Let op afsluitingen en mogelijke files.

Vakantietip 2: Reisverzekering

Het is erg belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Zo kun je jezelf verzekeren voor bijvoorbeeld diefstal, materiële schade, ongevallen ect. Ook is het erg belangrijk uit te zoeken of je gedekt bent voor eventuele medische kosten. Het kan voorkomen dat jou verzekering dit volledig of voor een deel vergoed. Ook is het slim om na te denken over een annulering verzekering. Je kan hierbij kiezen voor een doorlopende of eenmalige verzekering.

Pechhulp

Ga je op vakantie met de auto? Bekijk goed wat je moet doen als je pech hebt in het buitenland en hoe je auto verzekerd is. Via de ANWB of autoverzekeraar kun je een abonnement nemen op pechhulp.

Vakantietip 3: Geldzaken

Hou ook tijdens je vakantie je geldzaken op orde. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Hou je uitgaven bij

Dit kun je doen door middel van een notitie blokje. Schrijf alle uitgaven op en bewaar eventueel bonnetjes. Zo kan je precies zien hoeveel je hebt uitgegeven en hoeveel je nog kunt besteden. Zo blijf je altijd binnen je budget.

Regel je bankzaken

Voor vertrek is het slim om je saldo te bekijken. Je moet rekening houden met vaste lasten die kunnen worden afgeschreven tijdens jou vakantie. Zorg er dus voor dat je genoeg saldo op je pinpas hebt. Ga je op vakantie buiten Europa? Dan moet je aangeven bij je bank dat je buiten Europa jou pas wilt gebruiken. Wegens fraude zijn alle pinpassen geblokkeerd voor pinnen buiten Europa.

Word je pinpas gestolen? Zorg dan dat je het alarmnummer van jou bank bij de hand hebt zodat je je pinpas op tijd kan blokkeren.

Vakantietips voor zonvakanties

Heel leuk natuurlijk zo’n zonvakantie. Maar vergeet je je niet in te smeren? Het is erg belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Er zitten vele voordelen aan de zon. Je word er lekker bruin van, het zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D gaat aanmaken, het kan de ernst van eczeem en psoriasis afnemen, en ga zo maar door. Maar er zitten ook veel nadelen aan de zon. Je kan door teveel zon namelijk ernstig verbranden. Je kan hierdoor zonnesteek krijgen, een verouderde huid en uiteindelijk zelfs huidkanker. Hier zijn een aantal tips die je kan gebruiken als je op een veilige manier van de zon wilt genieten.

  • Is er nog niet veel zon geweest of heb je nog niet veel in de zon gezeten? Laat je huid dan eerst wennen aan de zon.
  • Gebruik goede zonnebrand producten. Producten met een hoge factor. Smeer je zelf regelmatig in en gebruik een waterproof zonnebrand voor als je wilt zwemmen.
  • Ga nooit te lang in de zon. Vooral tussen 12:00 en 15:00 word het afgeraden in de zon te zitten omdat de zonkracht dan op zijn hoogst is. Ga lekker in de schaduw zitten.
  • Je rug, bovenarmen, buik en bovenbenen zijn erg gevoelig voor verbranding. Ook je schouders zijn erg gevoelig. Het is ook een optie om jezelf te bedekken met voldoende kleding zodat je niet verbrand.

Toch verbrand? Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen.

1. Smeer jezelf in met aftersun. Aftersun heeft een verkoelende werking en zorgt ervoor dat je huid kalmeert.
2. Drink genoeg water en zorg dat je genoeg vitamine E binnenkrijgt.
3. Ben je ernstig verbrand? Ga dan even langs de huisarts.

Vakantietips voor wintersport

Als je op wintersport gaat zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Maak je auto ‘wintersport-klaar’

1. Denk aan winterbanden! Het is erg belangrijk om winterbanden onder je auto te hebben als je met de auto op wintersport gaat.
2. Leg winterkettingen aan. In de meeste landen is dit zelfs verplicht.
3. Schaf een skibox aan. Hierin kan je al je ski’s, snowboards ect. in kwijt.4. Geef je auto een winterbeurt. Het koelsysteem en de ruitensproeier zijn zo beschermd tegen tempraturen van -30 graden.

vakantietip

Wat moet je doen als je auto is ingesneeuwd?

Vaak gebeurt het dat toeristen worden getroffen door een hevige sneeuwval. Om op een heftige sneeuwval goed voorbereid te zijn kun je een aantal maatregelen treffen.

1. Zorg er voor dat je een opgeladen telefoon bij je hebt zodat je mensen kunt bereiken.
2. Heb genoeg warme kleding en eventueel dekens in de auto.
3. Neem waxinelichtjes mee. Zo kan je je auto vorstvrij houden. Neem er meerdere mee.
4. Zorg voor genoeg water en voedsel in de auto.

De belangrijkste vakantietip!

Geniet! Ondanks alle zorgen die er bij zo’n vakantie kunnen komen kijken moet je niet vergeten om te genieten! Zolang je alle zaken op orde hebt kan er niet veel misgaan. Hopelijk zijn deze tips van pas gekomen en kan een prachtige en onvergetelijke vakantie beginnen!