Tips voor een onvergetelijke vakantie


juli 16, 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogHet is inmiddels alweer bijna zomer en dit betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan. Of het nou naar een warm of koud land, jij wil natuurlijk een onvergetelijke vakantie hebben. Genieten van het gezin en van de prachtige natuur of van de witte stranden. Om de vakantie nog onvergetelijker te maken geven we in dit artikel een aantal tips. Denk aan het kopen van een prepaid simkaart voor meer rust, het bezoeken van pretparken, meenemen van de lonely planet en uiteraard ook veel dingen express niet meenemen.

Kopen van een Herlaadkaart

Als je op vakantie gaat met je familie wil je natuurlijk rust. Je hebt al heel het jaar gewerkt en hebt even geen zin in telefoontjes van collega’s of klanten.  Om deze rust te krijgen is het verstandig om een herlaadkaart aan te schaffen. Met zo’n kaart ben je namelijk wel bereikbaar voor dringende zaken, maar word je niet continu afgeleid door social media, whatsappjes of mailtjes. Je komt veel relaxter terug van vakantie en kan hierdoor er weer een jaar helemaal tegen aan. Er zijn veel aanbieders die een prepaid herlaadkaart aanbieden. Het kan hierdoor lastig zijn om een goede keuze te maken. Wel zijn er ook veel vergelijkingssites waardoor je er binnen enkele minuten achter komt wat de beste optie is voor jou.

Het bezoeken van pretparken

Wat enorm leuk is voor kinderen, maar ook voor de rest van het gezin, is het bezoeken van pretparken.  Pretparken zijn er in bijna alle landen en hierdoor dus een enorm leuk idee om een dagje weg te gaan met het gezin. Als er geen pretparken in de omgeving zijn, dan zijn er wel waterparken in de buurt.

Meenemen van een lonely planet

grote kans dat jij niet alle leuke evenementen, steden of restaurantjes in de buurt uit je hoofd kent op vakantie. Daarom is het goed om een lonely planet mee te nemen. In zo’n lonely planet staan de beste dingen om te bezoeken en ook leuke restaurantjes en barretjes. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt als je een hapje wil eten.

Dingen die je beter niet kan meenemen op vakantie

Er zijn natuurlijk ook dingen die je beter niet kan meenemen als je op vakantie gaat. Hierboven is al gezegd dat een telefoon met internetverbinding niet zal zorgen voor rust. Een ander goed voorbeeld van iets wat je beter niet kan meenemen zijn dikke boeken. Tegenwoordig kan je alles downloaden op een e-reader wat veel gemakkelijker is om mee te tillen dan een aantal zware boeken. Ook is het ook niet aan te raden om eten uit Nederland mee te nemen. Laat je verrassen door het eten van het thuisland.

Met name het kopen van een herlaadkaart is iets wat niet veel mensen doen, maar wat de sfeer binnen het gezin ten goede komt en ook nog eens zorgt voor ultieme rust.