De leukste attractieparken voor jonge kinderen


juli 16, 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogEr zijn vele leuke pretparken voor jonge kinderen in België. Het is heerlijk om de kinderen te zien genieten. Ze hoeven niet meer aan school te denken en kunnen volop genieten van de toestellen. Paardrijden (met paardenspullen), klauteren in de kooien, de botsauto’s en ook hangbruggen zijn vaak te vinden in de attractieparken. Laten we snel een paar goede parken bespreken.

Mega speelstad in Wechelderzande

Het is een attractiepark voor kinderen tot 14 jaar. Het park is 14.000 vierkante meter groot en bestaat uit een binnen speelstad en een buitenspeeltuin. Het is een mooie combinatie. Het weer kan nooit een spelbreker zijn als je naar de Mega speelstad gaat. Er zijn botsauto’s, achtbanen en tal van attracties. Het park is het hele jaar open.

Boudewijn Seapark in Sint-Michiels

Het is een lokaal recreatiepark. Het heeft trapveldjes, tennisbanen, een zwembad en een  theehuis. Het is later uitgebreid met een ponyranch, golfbaan en kartcircuit. Het is ook mooi om het dolfinarium te bezoeken. Het is mooi om de shows te zien.

Plopsa Coo in Coo

Plopsa heeft het pretpark (eerder bekend als Telecoo) gekocht. Het is 50 hectare groot. Er zijn mooie watervallen te zien van de Belgische Ardennen. Daarnaast is er ook een achtbaan, boomstam attractie en kabelbaan. Er is veel te zien en te beleven in het park. Natuurlijk zijn de unieke Plopsa elementen aan het pretpark toegevoegd. Het park is van april tot en met november open.

Walibi Belgium in Waver

Het park is in 1975 gestart. De naam is gebaseerd op de gemeenten rondom het park (Waver, Limal en Bierges). Het is een mooi park met een kangoeroe als mascotte. Het park heeft veertig attracties. Er zijn zes achtbanen en drie waterattracties. Het is altijd volop genieten in dit park.