Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Ga voordelig naar een Museum in Amsterdam NL aan een scherpe prijs.

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam: details

Wat? Profiteer van korting en stap aan boord van de Hollandia. Beleef een spannende reis op zee in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!

Nu aan slechts 10.00 EUR in plaats van 16.50 EUR

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over het leven op zee. En als je in een land woont dat bijna uit evenveel water als inwoners bestaat, dan moet je hier geweest zijn. Nederland heeft een rijke maritieme geschiedenis!

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656 en werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Hier kon de marine snel een oorlogsvloot uitrusten. Ruim 350 jaar later is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter.

Bijzondere tentoonstellingen

Sfeervolle tentoonstellingen tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Ontdek hoe het eraan toe ging aan boord. Welke rangen en stangen waren er, wat aten ze, hoe schoon was het aan boord? Ontmoet levensechte zeevaarders en wetenschappers uit de gouden eeuw en leer mee over de geschiedenis van de walvisjacht.  

Een virtuele reis over zee

Maak de bloei van Amsterdam levensecht mee. De spectaculaire Virtual Reality tijdreis is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Deze VR Journey voert je terug naar de Gouden Eeuw. Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. 


Stap in het VOC-schip 
Het enige wat ontbreekt is de zee, maar het VOC-schip ‘Amsterdam’ is zo goed nagebouwd dat je het niet onderscheidt van de echte. Aan de steiger van het museum vind je dit pronkstuk. In de 17e en 18e eeuw zeilden Oost-Indiëvaarders met dit soort schepen naar het Verre Oosten. Durf jij in de stuurhut van de kapitein te zitten?

Bereikbaarheid
Het Scheepvaartmuseum is gevestigd op het Kattenburgerplein en makkelijk te voet, met het openbaar vervoer, auto, fiets én over het water te bereiken. Vanaf Amsterdam centraal station is het zo’n 20 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook bus 22 nemen die stopt voor het museum. Kijk altijd even op 9292.nl voor de actuele reistijden. Kom je liever met de auto? Rondom het museum zijn de parkeerplekken beperkt beschikbaar. Je kunt hier wel op zondag gratis parkeren. Verzekerd zijn van een goede parkeerplek? Op 10 minuten loopafstand vind je parkeergarage Markenhoven.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.hetscheepvaartmuseum.nl


Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Dagje weg > Museum voor een Museum. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!