Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam

Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam. Ga voordelig naar een Museum in Rotterdam NL aan een scherpe prijs.

Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam: details

Wat? Koop je tickets voor Wereldmuseum Rotterdam met [korting] korting. Geldig t/m 28 februari 2022. Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar.

Nu aan slechts 7.50 EUR in plaats van 15.00 EUR

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Sinds 4 september 2020 is met de opening van de tentoonstelling Remix Rotterdam en Kruispunt Rotterdam de vernieuwing compleet. Met de verbouwing van het Wereldmuseum en de nieuwe tentoonstellingsopzet heeft de stad zijn wereldse museum weer helemaal terug; een modern museum voor en door Rotterdam met zijn rijkdom aan culturen. In het nieuwe Wereldmuseum maak je kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.
 
Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Tentoonstellingen

What A Genderful World 

Aan de hand van 7 vragen leidt de expo ‘What A Genderful World’ je langs verschillende topics zoals, bepaalt jouw lichaam je gender en welk gender heeft de macht? Maak kennis met gender als spectrum door middel van stukken uit de collectie, foto, film en mode. 

Kruispunt Rotterdam 

In de expo Kruispunt Rotterdam plaatst het museum zijn collectie in een hedendaagse context. Aangevuld met nieuwe werken van artiesten, kunstenaars en Rotterdammers die zich lieten inspireren door de collectie van het museum. Als een soort dialoog tussen toen en nu, ver weg en dichtbij. Kruispunt Rotterdam maakt inzichtelijk dat Rotterdam de wereld altijd dichterbij bracht, te beginnen met de (handels)reizen en vandaag de dag de wereld in zich herbergt met ruim 170 nationaliteiten.  

Remix Rotterdam

In Remix Rotterdam ontmoeten twee Rotterdamse musea elkaar: Museum Boijmans Van Beuningen en het Wereldmuseum. In deze tentoonstelling komen objecten van over de hele wereld bij elkaar. Objecten die ontstaan zijn als gevolg van ontmoetingen tussen mensen en culturen. Remix Rotterdam associeert op vier typen ontmoeting: universele en artistieke ontmoetingen, handelsontmoetingen en koloniale ontmoetingen zoals die plaatsvonden in het koloniale tijdperk. Elke ontmoeting brengt objecten en kunstwerken bijeen die samen een verhaal vertellen. De Rotterdamse kunstenaar Paul van der Eerden werd uitgenodigd om zijn eigen manier de museumcollecties te verbinden. Zijn ontmoetingen zijn intuïtief en leggen verrassende verbanden.  

Bereikbaarheid

Het Wereldmuseum is goed bereikbaar met het OV, de auto en fiets. Rondom het museum kun je betaald parkeren. Vanaf 18:00 uur kun je gratis parkeren aan de Parklaan en omliggende straten. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. 

Kijk voor meer informatie op de website Wereldmuseum Rotterdam. 

Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Dagje weg > Museum voor een Museum. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!