Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk

Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk. Ga voordelig naar een Theater en Shows in Genk NL aan een scherpe prijs.

Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk: details

Wat? Koop je tickets voor de Tentoonstelling van Enzo Mari met [korting] korting. Geldig van 11 februari t/m 28 mei 2023. Mobiel scanbaar.

Nu aan slechts 8.00 EUR in plaats van 15.00 EUR

De tentoonstelling genaamd Enzo Mari curated by Hans Ulrich Obrist with Francesca Giacomelliis is gewijd aan het werk en de ideeën van de beroemde Italiaanse ontwerper, kunstenaar en theoreticus Enzo Mari (1932-2020). De tentoonstelling brengt nooit eerder vertoonde projecten, modellen, tekeningen, films en posters uit het Enzo Mari archief samen.

Enzo Mari

Na zijn studie aan de Academia di Brera in Milaan begon Enzo Mari zijn carrière. Hij experimenteerde met nieuwe materialen en had een bijzondere aandacht voor de functionele aspecten van meubels. In de jaren ’60 bracht hij zo een revolutie teweeg in de designwereld door objecten voor ‘gewone mensen’ te ontwerpen. Dit leidde tot creaties die niet enkel de tand des tijds konden doorstaan, maar ook los stonden van trends.

Het werk van Enzo Mari gaat verder dan design. Hij was ook kunstenaar, illustrator en theoreticus. Hij gaf les aan verschillende Italiaanse universiteiten en is auteur van 15 verklarende en politieke boeken. Zijn werken worden onder andere tentoongesteld in The Museum of Modern Art in New York, Palais du Louvre in Parijs en de Galleria d’Arte Moderna in Rome. Hij mocht maar liefst 15 keer de Compasso d’Oro in ontvangst nemen, de meest prestigieuze prijs voor industrieel design. Hij werd ook geëerd met ‘Ambrogino d’Oro, de hoogste onderscheiding gegeven door de stad Milaan.

Tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat vooreerst uit een historisch gedeelte. Het werd opgebouwd als een chronologisch overzicht van zijn volledige oeuvre als ontwerper, kunstenaar, intellectueel en utopische theoreticus en criticus, zonder een onderscheid te maken tussen verschillende disciplines, media of soorten onderzoek. Het historische luik wordt aangevuld met een reeks bijdragen van hedendaagse, internationale kunstenaars en ontwerpers die werden uitgenodigd om Mari te eren met nieuwe installaties: het Belgische OpenStructures, Tacita Dean, Mimmo Jodice, Adrian Paci, Rirkrit Tiravanija, Nanda Vigo, Danh Vo en Virgil Abloh. Daarbovenop bevat de expo een reeks documenten en video-interviews uit het archief van curator Hans Ulrich Obrist, met als doel Mari’s kritische en radicale kijk op design te belichten.

Credit van de foto’s

– Nanda Vigo – Lo zoo di Enzo, 2020 – © Triennale Milano – foto Gianluca Di Ioia copy
– Installation view Nanda Vigo and Dan Vo- © Triennale Milano – foto Gianluca Di Ioia
– Installation View 17- © Triennale Milano – foto Gianluca Di Ioia
– La Mela

Bereikbaarheid

Je kunt kiezen uit 3 tijdssloten per dag:

  • 10:00 tot 13:00 uur
  • 13:00 tot 15:30 uur
  • 15:30 tot 17:00 uur

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van C-mine Gent.

Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Avondje uit > Theater en Shows voor een Theater en Shows. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!