Entreeticket + rondleiding met gids bij Fort Eben Emael

Entreeticket + rondleiding met gids bij Fort Eben Emael

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Entreeticket + rondleiding met gids bij Fort Eben Emael. Ga voordelig naar een Museum in Eben-Emael NL aan een scherpe prijs.

Entreeticket + rondleiding met gids bij Fort Eben Emael: details

Wat? Koop je tickets met [korting] korting. Geldig t/m 30 juni 2023. Gratis parkeergelegenheden. Mobiel scanbaar.

Nu aan slechts 12.50 EUR in plaats van 18.00 EUR

Binnen Fort Eben-Emael komt de geschiedenis tot leven! Het volledig ondergrondse militaire complex is in 3 niveaus uitgegraven in een mergelheuvel. Het grondplan heeft een basis van 750m, een hoogte van 950m en een gangenstelsel van meer dan 5km. 17 geschutsopstellingen uitgerust met de meest moderne wapens maakten dat dit militair complex aanzien werd als het sterkste van Europa. Tijdens de gehele rondleiding krijg je uitleg van een gids, waardoor je nog meer wordt meegenomen in het geschiedenisverhaal. 

Het doel van het fort was om de bruggen over de Maas en het Albertkanaal in de regio van Visé, Maastricht en Lanaken af te schermen en te voorkomen dat een Duits invasieleger het Belgische binnenland zou kunnen binnendringen.

In de verschillende ruimtes van het museum neem je een kijkje in de Duitse aanvalsplannen, kan je kennismaken met de verschikkingen van de Duitse V1 wapens en bekijk je de aanval op de drie bruggen van het Albertkanaal op 10 mei 1940. Kortom: een museum met een grote geschiedenis.

Bereikbaarheid

Op het eigen terrein van Fort Eben-Emael zijn gratis parkeerplaatsen. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Fort Eben-Emael.

 

Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Dagje weg > Museum voor een Museum. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!