Entreeticket Nationaal Onderduikmuseum

Entreeticket Nationaal Onderduikmuseum

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Entreeticket Nationaal Onderduikmuseum. Ga voordelig naar een Museum in Aalten NL aan een scherpe prijs.

Entreeticket Nationaal Onderduikmuseum: details

Wat? Koop je tickets met [korting] korting. 3 maanden geldig. Gratis toegang t/m 3 jaar. Mobiel scanbaar.

Nu aan slechts 6.50 EUR in plaats van 9.00 EUR

Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten verhaalt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het museum geeft een beeld van het dagelijks leven van burgers in de bezettingsjaren 1940-1945. In de gemeente Aalten zijn destijds een zeer hoog aantal onderduikers ondergebracht. In het museum zijn de verhalen van mensen in oorlogstijd interactief te ervaren. 

Beleef mee hoe het dagelijks leven voor hen totaal veranderde en voor welke keuzes mensen werden gesteld. Ervaar hoe moeilijk het is om stroom op te wekken en hoe benauwd het was in de onderduikruimte. Ga op zoek naar verhalen van mensen die de oorlog zelf hebben beleefd en verbind deze met de actualiteit. 

Kom gezellig met de kids naar het museum! Een ticket voor een kind van 4 t/m 12 jaar kost €4. Je kunt deze bijkopen tijdens het maken van je reservering. 

Escape Room 

Wanneer je de Escape Room binnentreedt heb je aan de deur met je vrijheid betaald. Wat je hier zal tegenkomen zijn de vraagstukken en de dilemma’s die iedereen zal tegenkomen wanneer hij of zij moet vluchten. Als je kiest om te vluchten uit jouw wereld moet je afstand doen van wat je kent en weet. Je zult alles op alles moeten zetten om staande te houden in je nieuwe situatie. Het komt er nu op aan dat je inzicht hebt in je nieuwe situatie. Een scherp zicht hebt zodat je tekens kan herkennen, besluiten durft te nemen en afstand neemt van wat je tot op heden wist.

Vaste tentoonstellingen 

Naast het onderduikthema verhaalt het museum over het leven en werken van Aalten en omgeving door de tijd heen. Dit gaat terug tot de prehistorie en laat de agrarische ontwikkeling en de overgang naar het industriële tijdperk zien. De textielindustrie is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van Aalten. Bezoek de textielkamer en maak kennis met de families Driessen die begin 19e eeuw vanuit Duitsland naar Aalten kwamen om hier fabrieken op te richten. Uniek in Nederland is de hoornindustrie die van 1855 tot midden vorige eeuw in Aalten floreerde. ‘Duitsche pijpen’, wandelstokken, knopen en kammen waren de voornaamste producten. In de Hoornkamer zie je deze en nog andere voorwerpen van hoorn en maak je kennis met de vijf families die de hoornindustrie in Aalten gestalte hebben gegeven. 

Bereikbaarheid

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Nationaal Onderduikmuseum. 

Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Dagje weg > Museum voor een Museum. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!