Entreeticket Design Museum Den Bosch

Entreeticket Design Museum Den Bosch

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Entreeticket Design Museum Den Bosch. Ga voordelig naar een Museum in Den Bosch NL aan een scherpe prijs.

Entreeticket Design Museum Den Bosch: details

Wat? Koop je tickets met [korting] korting. 3 maanden geldig. Gratis voor kinderen t/m 17 jaar. Reserveren is niet nodig. Mobiel scanbaar.

Nu aan slechts 6.95 EUR in plaats van 12.00 EUR

Al sinds de jaren ‘80 presenteerde Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch design en vormgeving in bijzondere en succesvolle exposities. Ze bouwden een unieke keramiek- en sieradencollectie op en schonken doorlopend ruim aandacht aan de toegepaste kunsten: Dutch designers als Bart Hess, Wieki Somers, Maarten Baas en Scholten & Baijings, maar ook internationale vormgevers als Ettore Sottsass, toonden hier hun werk.

Sinds 2018 hebben zij een naam die beter past bij dat profiel: Design Museum Den Bosch. Zodat publiek weet wat het kan verwachten. En helder is dat design het hart vormt van dit museum. En meer. Design Museum Den Bosch kijkt namelijk verder, voorbij de ontwerpen. Ze tonen ook de invloed van design op ons dagelijks leven, vertellen het verhaal erachter. Ze belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst.

Sneakers Unboxed
Te zien t/m 16 oktober 2022

De sneaker is in korte tijd het meest populaire designobject ter wereld geworden. De tentoonstelling Sneakers Unboxed nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet. De sneaker wordt dagelijks gekocht en gedragen door miljoenen mensen wereldwijd; in 2021 alleen al werd meer dan 1.1 miljard paar sneakers verkocht. Sneakers Unboxed combineert de geschiedenis en culturele context van de sneaker met de laatste innovaties op het gebied van design en duurzaamheid.

De Bossche Tepelvaas
Te zien t/m 2 oktober 2022

Kunstenaar Natasja Alers maakte maar liefst 75 gipsafdrukken van de tepels van bezoekers van het museum. De bezoekers gaven zich letterlijk en figuurlijk bloot om bij te dragen aan dit unieke project. Alers heeft die tepelafdrukken verwerkt tot een imposante vaas van meer dan een meter hoog. De vaas bevraagt zowel de toenemende verpreutsing van de maatschappij, als de seksualisering van onze beeldcultuur. De Bossche Tepelvaas is gemaakt in opdracht van Design Museum Den Bosch en maakt nu onderdeel uit van de collectie van het museum. De vaas is te zien in de hal van Design Museum Den Bosch. 

De Grote Versierder – posterkoning Engel Verkerke
Te zien t/m 2 oktober 2022

Iedere jongerenkamer hing er vroeger vol mee: de posters van Verkerke Reprodukties, het bedrijf van posterkoning Engel Verkerke. Met Che Guevara, The Beatles, een paard op het strand of een blote vrouw kon je precies laten zien wie je wilde zijn en bij welke groep je wilde horen. De Grote Versierder neemt je mee naar de glorietijd van de poster in de jaren ’60, ’70 en ’80 en vertelt het verhaal van een ware revolutie in de manier waarop we onze huizen versieren. De tentoonstelling is een visueel bombardement, een nostalgische trip down memory lane en een reflectie op de ontwikkeling van onze beeld- en jongerencultuur.

Bereikbaarheid

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route en de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Design Museum Den Bosch. 

Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Dagje weg > Museum voor een Museum. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!