Entreeticket Airborne Museum Hartenstein

Entreeticket Airborne Museum Hartenstein

Rubriek
Webshop

Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Entreeticket Airborne Museum Hartenstein. Ga voordelig naar een Museum in Oosterbeek NL aan een scherpe prijs.

Entreeticket Airborne Museum Hartenstein: details

Wat? Koop je tickets met [korting] korting. Geldig t/m 31 december 2021. Gratis t/m 3 jaar. Dagelijks geopend. Gratis parkeren. Mobiel scanbaar.

Nu aan slechts 10.00 EUR in plaats van 15.00 EUR

Het Airborne Museum vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem. In de vaste tentoonstelling van Airborne Museum ‘Hartenstein’ wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de Slag om Arnhem. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn…

Door middel van foto’s, teksten, objecten en audiovisueel materiaal ontdek je wat de militairen en burgers in september 1944 meemaakten. Na een introductiefilm krijg je door het volgen van de route het complete verhaal te zien en te horen.

In de vaste collectie zijn diverse topstukken te vinden zoals de jachthoorn van Luitenant-kolonel John Frost en de verrekijker van Generaal-majoor Roy Urquhart. Historische beelden en authentieke objecten worden afgewisseld met interviews van veteranen en burgers die een van de beroemdste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

Airborne Experience

In de Airborne Experience komt de geschiedenis tot leven door de realistische reconstructies, levensgrote filmfragmenten terwijl je zelf door de opeenvolgende hoofdstukken van de Slag om Arnhem loopt. Beeld en geluid omringen volledig de ervaring. Na de vlucht met de glider kom je aan op de landingsterreinen en sta je ineens tussen de felle gevechten in de Arnhemse straten van de jaren ’40 om de Rijnbrug in handen te krijgen. Het geluid van een verscheurende oorlog: schoten, inslagen, Engelse kreten, Duitse bevelen en de angst van onderduikers is indringend. De tegenstand van het Duitse leger in Arnhem blijkt te sterk en de Britten moeten zich na vier dagen overgeven. Je volgt de route en komt aan in Oosterbeek waar de rest van de Britse troepen vast zit in Oosterbeek en geen kant op kan. De situatie rondom hotel Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten, wordt steeds nijpender. Poolse troepen landden bij Driel voor versterking, maar na negen dagen moeten de geallieerde luchtlandingstroepen zich terugtrekken over de Rijn. De Airborne Experience is een intense ervaring.

De Airborne Experience is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Kinderen dienen altijd begeleid te worden door een volwassene.

Bereikbaarheid

Auto
Het museum ligt aan de rand van Oosterbeek op tien minuten afstand van de A50 uit het zuiden en de A12 uit het westen en oosten. Eenmaal in Oosterbeek volg je de borden ‘Airborne Museum’. Je kunt vlak naast het museum gratis parkeren

Openbaar vervoer
Neem vanaf Centraal Station Arnhem stadsbus 1 of streekbus 352.De rit duurt hooguit 15 minuten. Het treinstation Oosterbeek ligt op 10 minuten wandelen van het museum.

Kijk voor meer informatie op de website van Airborne Museum. 

Ga snel kijken voor meer informatie en ga voordelig op uitstap.

Indien hierboven velden blanco zijn wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor pretparkticketskorting. Op zoek naar meer goedkope Dagje weg > Museum voor een Museum. Surf dan ook zeker verder op onze website.

 


Pretpark aanbieding hier verder bekijken

Rubriek
Webshop

Bookmark and Share

Dagje weg tips, aanbiedingen, acties en kortingen


Niet gevonden wat je zoekt? Klik dan verder op onderstaande link!

Alle pretpark aanbiedingen met korting of acties en tips voor een leuk dagje weg!